Jordgubbssufflé

Jordgubbssufflé

Vackra och goda efterrätter.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4977
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept jordgubbssufflé.

1 msk smör
150 gram jordgubbar (färska eller upptinade)
1 msk potatismjöl
2 msk citronsaft
½ vaniljestång
3 äggvitor
5 msk socker + lite extra att strö i formarna
Florsocker till dekoration




Tillvägagångssätt för jordgubbssufflé:


Smörj 6 små suffléformar/ugnsfasta skålar (ska kunna innehålla ca 2 dl/skål) med smöret. Strö formarna med lite socker.

Mixa jordgubbarna och häll dem i en gryta med potatismjölet och hälften av citronsaften. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg ner både stången och fröna i grytan.

Koka blandningen tills den har en tjock konsistens och ta då grytan från plattan.

Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en luftig massa och vänd försiktigt ner denna i jordgubbsblandningen.

Fördela genast blandningen i formarna och ställ in dessa i ugnen på 200 grader i ca 10 min (eller tills suffléerna är fluffiga och har en gyllene skorpa på toppen).

Servera suffléerna med en gång.

Detta recept på jordgubbssufflé är tillagt av Cathrine den 11.10.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Jordgubbssufflé