Kaka i långpanna

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1210
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept kaka i långpanna.

150 g margarin
4 äggulor
200 g socker
150 g mjöl
1 tsk bakpulver

Maränger:
4 äggvitor
8 msk socker
50 g hackade mandlar
100 g hackad choklad

Tillvägagångssätt för kaka i långpanna:

Låt margarinet ligga framme i rumstemperatur 20 min. Rör samman det mjuka margarinet med sockret. Rör i äggulorna en åt gången. Blanda i mjölet och fördela degen jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna till marängen till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret i äggvitorna och gör sedan detsamma med den hackade chokladen.

Fördela marängsmeten försiktigt över degen i långpannan.

Ställ in kakan i ugnen på 200 grader i 10 min och sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 40 min. När marängen blivit gyllenbrun läggs aluminiumfolie ovanpå kakan under resten av gräddningstiden.


Detta recept på kaka i långpanna är tillagt av Cathrine den 25.04.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Kaka i långpanna
Recept  >  Matrecept  >  Kakor  >  Kaka i långpanna