Kalkon med apelsinkräm

Kalkon med apelsinkräm

Passar utmärkt som förrätt.

Årstid: Hela året
Personer: 6
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 3034
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept kalkon med apelsinkräm.

1 kg kalkonbröst i 1cm skivor
smör
salt och peppar
grön sparris

apelsinkräm av:
2 dl friskpressad apelsinjuice
1 dl crème fraishe
salt och peppar

till dekoration:
tomater i klyftor
apelsinskal

Tillvägagångssätt för kalkon med apelsinkräm:

Stek kalkonskivorna i ca en minut på varje sida och salta och peppra. Låt dem därefter stå och kylas ned.

Blanda alla ingredienser till apelsinkrämen och smaka av.

Lägg de stekta kalkonskivorna i apelsinkrämen ca en timmes tid före servering.

Rensa och koka den gröna sparrisen i lättsaltat vatten, passa på så att de inte blir överkokta. Låt vattnet rinna av och fördela dem på tallrikarna.

Lägg upp kalkonen med apelsinkrämen bredvid sparrisen på tallriken.

Flå tomaterna, skär bort kärnorna och skär sedan upp dem i båtar. Dekorera tallriken med tomater, apelsinskal och ev. en sked apelsinkräm.




Detta recept på kalkon med apelsinkräm är tillagt av Cathrine den 17.02.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fågel  >  Kalkon  >  Kalkon med apelsinkräm