Kalkonbröst

Kalkonbröst

Ett fettsnålt kalkonrecept.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1210
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept kalkonbröst.

1 kalkonbröst
2 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
Vitlök efter smak

Tillbehör:
1 grön paprika
1 bunt vårlök
1-2 lök ev. rödlök
1 squash
1 burk krossade tomater
1-6 vitlöksklyftor
2 tsk oregano och curry
Grönsaksbuljong

Tillvägagångssätt för kalkonbröst:

1. Blanda samman senapen och vitvinsvinägern och pressa ner vitlöken, rör runt. Lägg kalkonbröstet i marinaden och låt ligga i ca 1 dygn (i kylskåpet).

2. Lägg ner kalkonen i en ugnsfast form tillsammans med marinaden och salta. Tillsätt ev. lite vatten i formen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 45 min.

Tillbehör:
1.Skär vårlöken i mindre bitar och löken i ringar. Squash och paprika tärnas grovt.
2.Stek de ovanstående grönsakerna i grönsaksbuljong i en gryta till de är möra men fortfarande med lite tuggmotstånd.
3.Tillsätt de krossade tomaterna och smaka av med kryddorna.

Servera kalkonen med grönsakerna och ev. lite ris eller liknande.

Detta recept på kalkonbröst är tillagt av Cathrine den 13.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fågel  >  Kalkon  >  Kalkonbröst