Kalvgryta

Kalvgryta

Tillsätt lite soja så får grytan trevligare färg.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1748
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept kalvgryta.

600g kalvkött
1 lök
1 morot
100g selleri
½ purjolök
2 msk färsk basilika
Salt & Peppar
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1 dl creme fraiche
Evt soja

Tillvägagångssätt för kalvgryta:

Skär köttet i tärningar. Skala och hacka lök och morot. Gör vid selleri och purjolök, och hacka även dem. Bryn köttet i en gryta med smör. Tillsätt lök och låt den steka med ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Häll i halva mängden vatten, samt buljongtärningen. Låt koka under lock cirka 15 minuter. Tillsätt grönsakerna och låt grytan koka ytterligare 15 minuter. Rör samman vetemjölet med två msk smör, och tillsätt detta. Låt puttra ytterligare fem minuter. Smaka av och servera.

Detta recept på kalvgryta är tillagt av Mårten den 03.05.2009.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fransk mat  >  Kalvgryta