Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Kalvstek

Kalvstek

Kalvstek

Kalvstek med portvinsås.

rstid: Hela året
Personer: 5
Receptet r ej fettsnlt.
Trffar: 12138
Tipsa en vn
Skriv ut
Ingredienser:

Du behver fljande ingredienser till detta recept kalvstek.

1 msk maizena
1 lk
1 buljongtrning
1 vitlksklyfta
1 msk smr
1 lagerbald
1 msk krossade pepparkorn
1 msk krossade enbr
2 msk portvin
2 dl creme fraiche.
2 dl vatten
5 dl mjlk
800 g benfri kalvstek
Salt och peppar

Tillvgagngsstt fr kalvstek:

Hacka lken och vitlken. Lgg ner lk, vitlk, peppar, lagerblad, enbr och ktt i en fryspse och hll i mjlken. Stng psen s det r helt ttt. Lgg kttet till att marinera i kylskpet i 2 dagar.

Ta upp kttet ur marinaden och torka av det med hushllspapper. Gnid in kttet med salt och peppar. Smlt matfettet i en stekpanna och bryn kttet p alla sidor. Ta upp kttet och lgg det i en ugnsfast form.

Stek kttet i mitten av ugnen p 175 grader. Om man vill ha ett lite mer rosa ktt s lter man det st i ugnen i ca 1 timme och 15 min, om man fredrar ett mer genomstekt ktt s lt det st i 1 timme.

Nr kttet r frdigt tas det ut ur ugnen och tcks med folie, lt st och vila i 10-15 min.
Hll 2 dl vatten i den ugnsfasta formen och sila ner skyn i en gryta. Vispa buljongtrningen tillsammans med crme fraiche och maizena utrrt i vatten. Hll ner i kastrullen och koka upp, lt koka ngra minuter. Tillstt portvin och smaka av med salt och peppar.

Skr kttet i skivor och servera tillsammans med portvinsssen.



Detta recept p kalvstek r tillagt av Cathrine den 15.11.2011.





Snd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera p vrt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kött  >  Kalvstek