Karameller
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2239
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept karameller.
300 gram socker
120 gram druvsocker
100 gram vatten
Smaksvarianter:
Choklad: 3 tsk kakaopulver
Lakrits: 1 tsk aktivt kol, 3 tsk ammoniumklorid, 1 ml anis, 1 ml eukalyptus
Altheakarameller: 2 ml bergamott
Menthol: Grön karamellfärg, 2 tsk mentholkristaller, 1 ml eukalyptus
Kongen af Danmark: Röd karamellfärg, 1 ml anis
Tillvägagångssätt för karameller:
Läs hela receptet innan du sätter igång.
Socker, druvsocker och vatten värms upp i en tjockbottnad kastrull till minst 160 grader och max 170 grader. Häll ut massan på ett tjockt bakplåtspapper som är smort med olja. Smakämnena tillsättes enligt nedan och degen ältas med hjälp av två inoljade degskrapor eller liknande. Det kan vara en bra ide att ha gummihandskar på sig då man jobbar med degen. När massan har svalnat så mycket att du kan röra vid den delas den i två delar som formas till två avlånga korvar som sedan klippes i lagom stora bitar. Vänd karamellerna i florsocker.
Chokladkarameller:
Kakaopulvret rörs ner i grytan alldeles innan karamellmassan hälls ut på bakplåtspappret.
Lakritskarameller:
Aktivt kol, ammoniumklorid, anis och eukalyptus tillsättes efter att massan hällts upp på bakplåtspappret.
Altheakarameller:
Bergamott droppas ner i massan efter att den hällts upp på bakplåtspappret.
Mentholkarameller:
Karamellfärgen hälls ner i grytan medan massan värms upp. Mentolkristallerna och eukalyptus tillsätts massan då den hällts upp och svalnat något. Mentholkristallerna dunstar annars.
Kongen af Danmark: Karamellfärgen tillsättes i grytan under uppvärmningen. Eukalyptus och anis droppas i efter att massan hällts upp bakplåtspappret.
Detta recept på karameller är tillagt av Cathrine den 10.04.2012.
Sänd in dina egna recept