Karamellpudding

Karamellpudding

Underbar dessert!

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 6034
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept karamellpudding.

2 dl socker
4 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång
6 ägg

Tillvägagångssätt för karamellpudding:

Smält 2dl socker i en kastrull på medel värme. Rör runt i grytan under hela processen. Då sockret blivit tjockt och flytande i konsistensen så hälls det ner i en ugnsfast form som rymmer minst 1 ½ liter vätska.

Dela vanilj på längs och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstången, vaniljfröna, mjölk, grädde och 2 msk socker i en gryta. Låt grytan stå och kyla ner.

Vispa ner äggen och häll över smeten i den ugnsfasta formen.

Ställ formen i ett vattenbad (dvs. Att formen ska stå i en annan form som är fylld med vatten). Vattnet ska täcka 1/3 av den formen som puddingen är i. Stoppa in formarna i ugnen på 125 grader i ca 1 ½ timme. Då puddingen är fast i konsistensen så är den klar.

Låt puddingen kylas ner och så är den klar för servering.


Detta recept på karamellpudding är tillagt av Cathrine den 21.12.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Karamellpudding