Kärnbröd

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1392
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept kärnbröd.

4 dl vatten, cirka 37 grader
3 msk olja
1 tsk salt
1 påse torrjäst
3 dl mjöl
2,5 dl dinkel
2,5 dl havregryn
Mjölk till pensling
1 näve kärnor eller frön efter egen smak (t.ex. linfrön, solrosfrön, rågkärnor)

Tillvägagångssätt för kärnbröd:

Häll vattnet och jästen i en skål, låt stå och dra en stund. Tillsätt olja, salt och kärnor/frön.

Häll i hälften av mjölet, hälften av havregrynen och hälften av dinkeln. Låt degen jäsa i ca 30-40 min.

Älta degen och tillsätt resten av de torra ingredienserna, efter behov. Lägg ner degen i en brödform och pensla med mjölk.

Baka brödet i ugnen på 180 grader i 30-40 min.


Detta recept på kärnbröd är tillagt av Cathrine den 23.11.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Kärnbröd
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Kärnbröd