Korvbröd

Här är bröden gjorda med en blandning av vete- och fullkornsmjöl.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2717

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept korvbröd.
50 g jäst
2 msk olja
1 tsk salt
5 dl vatten
1½ l vetemjöl (byt ev. en del av vetemjölet med fullkornsmjöl)
Tillvägagångssätt för korvbröd:
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet tills det får kroppstemperatur. Rör ut jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan och rör runt.
Häll i lite av mjölet i taget och arbeta in det så det blir till en deg. När degen släpper från skålen ställs den till att jäsa i ca 10 min.
Dela degen i två och rulla ut dem till två långa ”korvar”. Låt jäsa i ytterligare 5 min.
Skär rullarna i lagom stora bitar och lägg dessa på en plåt med en kökshandduk över sig. Låt jäsa till passande storlek.
Sätt in plåten i ugnen på 225 grader i 8-10 min.
Detta recept på korvbröd är tillagt av Cathrine den 25.08.2010.
Sänd in dina egna recept