Korvbröd

Korvbröd

Här är bröden gjorda med en blandning av vete- och fullkornsmjöl.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2717
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept korvbröd.

50 g jäst
2 msk olja
1 tsk salt
5 dl vatten
1½ l vetemjöl (byt ev. en del av vetemjölet med fullkornsmjöl)

Tillvägagångssätt för korvbröd:

Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet tills det får kroppstemperatur. Rör ut jästen i lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan och rör runt.

Häll i lite av mjölet i taget och arbeta in det så det blir till en deg. När degen släpper från skålen ställs den till att jäsa i ca 10 min.

Dela degen i två och rulla ut dem till två långa ”korvar”. Låt jäsa i ytterligare 5 min.

Skär rullarna i lagom stora bitar och lägg dessa på en plåt med en kökshandduk över sig. Låt jäsa till passande storlek.

Sätt in plåten i ugnen på 225 grader i 8-10 min.


Detta recept på korvbröd är tillagt av Cathrine den 25.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Korvbröd