Köttfärspaj

Köttfärspaj

Servera gärna pajen med en god grönsallad till.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3625
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept köttfärspaj.

Ingredienser till köttblanidningen:
1 grön paprika
3-4 deciliter riven ost
2 stjälkar bladselleri
3 deciliter gröna ärtor
1 lök
450 gram nötfärs
0,5 tsk peppar
3 msk hackad dill
1 msk margarin eller smör
1,5 tsk örtsalt
1 burk krossade tomater
1 msk vetemjöl

Ingredienser till degen:
4 msk vatten
5 deciliter vetemjöl
1 tsk salt
175 gram margarin eller smör
1 ägg (för pensling)

Tillvägagångssätt för köttfärspaj:

Så tillagar du degen: skär matfettet i mindre bitar och blanda det med salt och vetemjöl i en skål. Häll i lite vatten och arbeta ihop degen till en bra konsistens. Ställ degen att vila i kylskåpet.

Så tillagar du köttfärsen: Stek köttfärsen i en stekpanna i lite av matfettet. Hacka löken, sellerin och paprikan till små bitar och häll ner dem i stekpannan. Blanda vetemjölet och lita av tomaterna och häll ner i stekpannan tillsammans med resten av tomaterna, ärtorna, dillen, salt och peppar. Blanda ihop och låt stå en stund.

Ta ut degen ur kylen och tryck ut hälften av den i en pajform. Häll i köttfärssåsen och strö den rivna osten över. Kavla ut den resterande degen till en cirkel och lägg över köttfärsen som ett lock. Ta en kniv och skär ut från mitten på 3 ställen i locket. Pensla locket med ägget. Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 45 min.



Detta recept på köttfärspaj är tillagt av Cathrine den 25.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Paj  >  Köttfärspaj