Kyckling i sötsur sås

Kyckling i sötsur sås

Kyckling i sötsur sås med massor av läckra grönsaker.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2068
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept kyckling i sötsur sås.

400 g kyckling i strimlor
1 röd paprika
1 squash
1 vårlök
300 g champinjoner
Lite olja
2 msk ostronsås

Marinad:
1 röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk soja
1 tsk Sambal Oelek
½ dl olja

Sötsur sås:
1½ dl vatten
2 dl vinäger
3 msk socker
1 tsk Sambal Oelek
2 msk tomatpuré

Tillvägagångssätt för kyckling i sötsur sås:

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet i marinaden och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.

Strimla paprikan och squashen. Skölj och skiva vårlöken och champinjonerna.

Häll lite olja i en wook och värm upp ordentligt innan du lägger i grönsakerna. Låt grönsakerna steka i ca 3-4 min och ta sedan upp dem ur wooken igen.

Lägg i kycklingen och stek tills den är helt genomstekt. Tillsätt grönsakerna igen tillsammans med ostronsås.

Blanda samman ingredienserna till den sötsura såsen och häll den över köttet och grönsakerna. Låt det hela steka i några minuter och servera så rätten med t.ex. nudlar eller ris.




Detta recept på kyckling i sötsur sås är tillagt av Cathrine den 11.10.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Asiatisk mat  >  Kyckling i sötsur sås