Kyckling tikka masala

Servera med ris.
Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2001

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept kyckling tikka masala.
1 kg kycklingfilé
Marinad:
3 dl yoghurt
3 tsk hackad ingefära
3 tsk krossade vitlök
¼ tsk vitpeppar
¼ tsk spiskummin
¼ tsk muskotnöt
¼ tsk kardemumma
¼ tsk chilipulver
¼ tsk gurkmeja
¼ tsk lemon juice
4 tsk olja
Sås:
1,5 dl tomatkoncentrat
3 dl tomatpuré
1 kg hackade tomater
2 L vatten
2 tsk hackad ingefära
2 tsk pressad vitlök
2 tsk chili
1 tsk chilipulver
1 tsk stöt nejlika
Salt
Smör
1,5 dl grädde
Honung
Tillvägagångssätt för kyckling tikka masala:
Rör samman ingredienserna till marinaden i en stål skål. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och låt dem marineras över natten i ett kylskåp.
Värm upp ugnen på 180 grader. Ställ in kycklingen i ugnen i cirka 10-15 minuter. Pensla med smör ett par gånger.
Gör såsen under tiden. Skär chilifrukten och stöt nejlika. Hacka tomat. Häll alla ingredienser utom grädde i en gryta. Låt puttra tills det blivit en tjock sås. Smaka av. Sila såsen och koka upp den på nytt. Tillsätt grädde och rör om. Servera med ris.
Detta recept på kyckling tikka masala är tillagt av Mårten den 07.06.2009.
Sänd in dina egna recept