Lantbröd

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1885
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept lantbröd.

5 dl vatten
2 dl grovt rågmjöl
120g vetekärnor
25g jäst
2 msk olja
1,5 tsk salt
1,5 dl solrosfrön
7-8 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Solrosfrön till dekoration

Tillvägagångssätt för lantbröd:

Koka vatten, rågmjöl och vetekärnor 2-3 minuter. Tillsätt jästen och rör ut den när blandningen är 37 grader. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman degen tills den blir fast och smidig. Låt degen jäsa under en kökshandduk ca 60 minuter. Forma sedan degen till ett avlångt bröd och låt det jäsa ytterligare 20 minuter. Skär skåror i brödet, pensla det med ägg och strö slutligen över solrosfrön. Brödet gräddas långt ner i ugnen: 40-45 minuter på 200 grader.

Detta recept på lantbröd är tillagt av Mårten den 06.02.2008.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Lantbröd
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Lantbröd