Laxmousse
Fantastiskt läcker förrätt.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4547
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept laxmousse.
250 gram lax
3 gelatinblad
Saften från en halv citron
2 dl crème fraiche (minimum 18%).
3 msk färsk dill (hackad)
Salt och peppar
Tillvägagångssätt för laxmousse:
Ta bort ev. skin från laxen och koka den i ca. 10 min (om den inte redan är köpt färdigkokt). Ta upp den och låt den svalna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Mosa laxen med en gaffel.
Ta upp de upplösta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner citronsaften, dillen, laxen och crème fraichen.
Salta och peppra efter smak. Häll upp moussen i en stor skål eller i mindre portionsformar. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar.
Vänd upp den stelnade moussen på en tallrik/tallrikar (använd ev. en kniv för att frigöra moussen från skålen).
Dekorera med t.ex. citronskivor, tomatklyftor och/eller ägg.
Detta recept på laxmousse är tillagt av Cathrine den 07.12.2010.
Sänd in dina egna recept