Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Laxmousse

Laxmousse

Laxmousse

Fantastiskt läcker förrätt.

rstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet r ej fettsnlt.
Trffar: 4262
Tipsa en vn
Skriv ut
Ingredienser:

Du behver fljande ingredienser till detta recept laxmousse.

250 gram lax
3 gelatinblad
Saften frn en halv citron
2 dl crme fraiche (minimum 18%).
3 msk frsk dill (hackad)
Salt och peppar

Tillvgagngsstt fr laxmousse:

Ta bort ev. skin frn laxen och koka den i ca. 10 min (om den inte redan r kpt frdigkokt). Ta upp den och lt den svalna.

Lgg gelatinbladen i blt i kallt vatten.

Mosa laxen med en gaffel.

Ta upp de upplsta gelatinbladen ur vattnet och smlt dem i en kastrull p svag vrme. Rr ner citronsaften, dillen, laxen och crme fraichen.

Salta och peppra efter smak. Hll upp moussen i en stor skl eller i mindre portionsformar. Tck med plastfolie och stll in i kylskpet i minst 3 timmar.

Vnd upp den stelnade moussen p en tallrik/tallrikar (anvnd ev. en kniv fr att frigra moussen frn sklen).

Dekorera med t.ex. citronskivor, tomatklyftor och/eller gg.




Detta recept p laxmousse r tillagt av Cathrine den 07.12.2010.





Snd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera p vrt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Lax  >  Laxmousse