Laxmousse

Laxmousse

Fantastiskt läcker förrätt.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 4547
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept laxmousse.

250 gram lax
3 gelatinblad
Saften från en halv citron
2 dl crème fraiche (minimum 18%).
3 msk färsk dill (hackad)
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för laxmousse:

Ta bort ev. skin från laxen och koka den i ca. 10 min (om den inte redan är köpt färdigkokt). Ta upp den och låt den svalna.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Mosa laxen med en gaffel.

Ta upp de upplösta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner citronsaften, dillen, laxen och crème fraichen.

Salta och peppra efter smak. Häll upp moussen i en stor skål eller i mindre portionsformar. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar.

Vänd upp den stelnade moussen på en tallrik/tallrikar (använd ev. en kniv för att frigöra moussen från skålen).

Dekorera med t.ex. citronskivor, tomatklyftor och/eller ägg.




Detta recept på laxmousse är tillagt av Cathrine den 07.12.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Lax  >  Laxmousse