Laxtataki

Läcker laxtataki.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2794

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept laxtataki.
300 gram färsk lax (Säg till fiskehandlaren att laxen ska ha varit fryst då den ska användas till sushi).
1 msk olja
1 dl sesamfrön (gärna en blandning av vita och svarta frön).
Tillvägagångssätt för laxtataki:
Ta bort ev. Skin och ben från laxen och skär den i avlånga bitar som är ca 3-4 cm breda och 2-3 cm höga.
Smörj in fiskbitarna i olja på alla sidor och rulla dem sedan i sesamfröna. Stek fiskbitarna i en torr stekpanna på hög värme i ca ½ min på varje sida. Fiskbitarna ska bli stekta i kanterna men fortfarande vara råa och mjuka i mitten.
Ta upp laxbitarna ur pannan och skär dem i tunna skivor. Lägg upp fiskbitarna snyggt på ett fat och servera genast.
Detta recept på laxtataki är tillagt av Cathrine den 07.12.2010.
Sänd in dina egna recept