Laxtataki

Laxtataki

Läcker laxtataki.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2794
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept laxtataki.

300 gram färsk lax (Säg till fiskehandlaren att laxen ska ha varit fryst då den ska användas till sushi).
1 msk olja
1 dl sesamfrön (gärna en blandning av vita och svarta frön).

Tillvägagångssätt för laxtataki:

Ta bort ev. Skin och ben från laxen och skär den i avlånga bitar som är ca 3-4 cm breda och 2-3 cm höga.

Smörj in fiskbitarna i olja på alla sidor och rulla dem sedan i sesamfröna. Stek fiskbitarna i en torr stekpanna på hög värme i ca ½ min på varje sida. Fiskbitarna ska bli stekta i kanterna men fortfarande vara råa och mjuka i mitten.

Ta upp laxbitarna ur pannan och skär dem i tunna skivor. Lägg upp fiskbitarna snyggt på ett fat och servera genast.



Detta recept på laxtataki är tillagt av Cathrine den 07.12.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Lax  >  Laxtataki