Lunchbröd

Lunchbröd

Goda lunchbröd.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3960
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept lunchbröd.

1 liter ljummet vatten
100 gram jäst
1 dl olja
1 msk salt
1 dl sirap
1 kg vetemjöl
400 gram fullkornsmjöl
2 dl kokos
1 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön

Tillvägagångssätt för lunchbröd:

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och sirap. Rör i resterande ingredienser och älta degen ordentligt. Låt stå och jäsa övertäckt i 30 min.

Forma degen till 20 runda bollar och tryck till varje bulle lite. Låt bullarna jäsa i 15 min.

Baka bullarna i ugnen på 220 grader i 20 min.

Frys ev. några av bullarna direkt efter de svalnat så bevarar de smaken av nybakat längre.


Detta recept på lunchbröd är tillagt av Cathrine den 26.05.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Lunchbröd