Maki med lax

Det är kul att tillaga sig egen sushi.
Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1740

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept maki med lax.
Du skal bruge følgende til opskriften på maki med laks.
50-75 g lax i strimlor (ska ha varit fruset i minst 24 timmar)
1 avokado
Cantadou med smak
4 tångplattor (nori)
250 g sushiris
2-3 msk japansk risvinäger
Ev. 2 tsk socker och 1 tsk salt
Bambumatta
Till servering:
wasabi
Syltad ingefära
Soja
Tillvägagångssätt för maki med lax:
Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Medan riset kokar kan man förbereda fyllningen.
Dela avokadon i två delar och ta bort kärnan. Skär avokadon i så långa strimlor du kan. Laxen skäres också i långa tunna strimlor.
När riset är klart kyls det ner på en tallrik eller liknande. Blanda härefter riset med risvinäger och ev. salt och socker för att få lite extra smak.
Lägg en tångplatta på bambumattan och pressa riset ner på plattan så att det täcker hela plattan, undantaget de två översta centimetrarna som används till att klistra samman rullen med. Använd fuktade händer när du hanterar riset så går det lättare.
Smöra cantadou på de två nedersta centimetrarna av riset. Lägg ett stycke lax och avokado ovanpå osten. Med hjälp av bambumattan rullas plattan tätt samman. Fukta de sista 2 centimetrarna med vatten och pressa samman. Skär rullen i 6-8 mindre bitar.
Upprepa ovanstående procedur med tångplattan 3 ggr.
Servera med ingefära, wasabi och soja.
Detta recept på maki med lax är tillagt av Cathrine den 12.11.2010.
Sänd in dina egna recept