Marängtårta

Marängtårta

En vacker och smakfull dessert.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1518
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept marängtårta.

5 äggvitor
2 tsk ättika
60 g finhackade mandlar
300 g florsocker

Fyllning:
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ l vispgrädde
400 g blandade bär

Citronmeliss till dekoration

Tillvägagångssätt för marängtårta:

Vispa äggvitor och florsocker helt stelt. Det är lättast om du tillsätter lite av florsockret åt gången. Vänd ner ättikan och de finhackade mandlarna i äggvitorna.

Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och strö socker på. Fördela marängmassan som en stor rund kaka på bakplåtspappret. Var uppmärksam på att marängen flyter ut lite så gör den lite mindre än faten du önskar att lägga upp den på.

Baka marängbottnen i en förvärmd ugn på 100 grader i ca 1½ timme. Låt den svalna på ett galler.

Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker tills den är stel. Fördela grädden på toppen av marängen och dekorera med massor av bär och citronmeliss.


Detta recept på marängtårta är tillagt av Cathrine den 08.08.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Tårtor  >  Marängtårta