Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

Dekorativ kycklingrätt.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1955
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept marockansk kyckling.

1200 g kycklingbröst
Salt och peppar
4 msk olja
4 lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor
100 g torkade aprikoser
1 msk stött koriander
1 tsk spiskummin
2 msk paprikapulver
1 stjärnanis
240 g kikärtor på burk
4 dl kycklingfond
2 dl vitvin
200 g basmatiris
1 ekologisk citron
1 kryddmått saffran

Tillvägagångssätt för marockansk kyckling:

Salta och peppra kycklingbrösten och stek dem sedan i hälften av oljan i en stekpanna.

Hacka lök och vitlök. Tärna paprikorna och strimla aprikoserna. Stek löken, vitlöken, paprikorna och aprikoserna i resten av oljan i en gryta. Tillsätt koriander, spiskummin, paprikapulver och stjärnanis.

Häll av vätskan från kikärtorna och häll ned dem i grytan tillsammans med fond, vitvin och ris.

Dela citronen i två halvor. Pressa ner saften från den ena halvan i grytan och skär den andra halvan i klyftor.

Tillsätt saffran och rör runt. Häll grytans innehåll i ett ugnsfast fat och lägg kycklingbrösten och citronklyftorna ovanpå. Pressa gärna ner dem lite i såsen så behåller de saftigheten.

Tillaga den marockanska kycklingen i ugnen på 200 grader i 50 min.


Detta recept på marockansk kyckling är tillagt av Cathrine den 10.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fågel  >  Kyckling  >  Marockansk kyckling