Mat till påskbordet

Mat till påskbordet

Tarteletter passar perfekt om du har lite kycklingrester kvar.

Årstid: Påsk
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 911
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept mat till påskbordet.

Danska ägg:
½ kilo lättsaltat fläsk
½ liter mjölk
1 bunt gräslök
2 msk senap
4 msk mjöl
4 msk smör
8 ägg
Salt och peppar

Tarteletter:
½ deciliter vispgrädde
½ burk sparris i bitar med spad
1 deciliter mjölk
2 msk vetemjöl
6 tarteletter
25 gram smör
250 gram kokt hönskött (eller kyckling)

Tillvägagångssätt för mat till påskbordet:

Danska ägg:
Koka äggen i 7min och skala dem sedan. Skär fläsket i skivor och stek i en stekpanna. Smält smöret och rör ihop med mjölet. Häll i mjölken och låt såsen koka i några få minuter. Rör ner senapen i såsen och smaka av med salt och peppar. Såsen får inte koka efter att senapen är tillsatt för då får den en bitter smak. Lägg ner äggen i såsen och värm upp. Blandningen hälls i ett fat och gräslöken och fläsket strös ovanpå.

Tarteletter:
Skär köttet i små bitar. Sila sparrisen så att spadet samlas upp i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Smält smöret och häll i vetemjölet så att det blir till en massa, lägg ner detta i mjölk/grädde såsen för att göra den tjock. Häll i sparrisspadet i såsen och låt koka en stund. Till sist lägges köttet och sparrisen ned i såsen och allt hälls upp i de för uppvärmda tarteletterna.




Detta recept på mat till påskbordet är tillagt av Cathrine den 26.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Diverse  >  Mat till påskbordet