mjuk pepparkaka

mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka klar till servering.

Årstid: Jul
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1097
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept mjuk pepparkaka.

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk malda nejlikor
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1/2 dl mjölk
½ dl grädde
75g smör
ev 1 1/2-2dl lingon
ströbröd och smör till formen

Tillvägagångssätt för mjuk pepparkaka:

1.Vispa socker och ägg pösigt med hjälp av en elvisp.

2.Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3.Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör runt.

4.Smält smöret och häll ner i mjölken tillsammans med grädden. Tillsätt mjölkblandningen i smeten och blanda väl.

5.Rör försiktigt ner lingonen i smeten och häll sedan ner smeten i den smorda och bröade formen.

6.Ställ in kakan i ugnen på 175 grader i 35-40 min. Pröva om kakan är klar med hjälp av en provsticka.


Detta recept på mjuk pepparkaka är tillagt av Cathrine den 14.12.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Säsongsmat  >  Julmat  >  mjuk pepparkaka