Morotsbullar

Morotsbullar

Saftiga morotsbullar.

Årstid: Hela året
Personer: 16
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 3739
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept morotsbullar.

2 ½ dl ljummet vatten
50 g jäst
1½ - 2 dl kesella
1 msk olja
1 tsk socker
2 tsk salt
3 - 4 mellanstora rivna morötter
3/4 dl vetekli eller fullkornsvetemjöl
3/4 dl havregryn
3/4 dl italienskt durumvetemjöl
Samt så mycket vetemjöl som degen behöver för att vara sammanhängande men fortfarande mjuk.

Tillvägagångssätt för morotsbullar:

1.Lös upp jästen i det ljumna vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna.

2.Älta degen och lägg den sedan i en bunke täckt med en fuktig kökshandduk. Låt jäsa i 60 min.

3.Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 16 lika stora bitar och forma varje del till en bulle.

4.Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa i ytterligare i 20 min.

5.Ställ in plåten med bullarna i ugnen på 225 grader i 12-17 min.


Detta recept på morotsbullar är tillagt av Cathrine den 23.08.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Morotsbullar