Nöttårta

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2657
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept nöttårta.

150g hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl socker
½ tsk bakpulver

Frosting:
50g margarin
3 dl florsocker
5 msk kakao
2 msk vispgrädde
1 äggvita

25 hasselnötskärnor till dekoration

Tillvägagångssätt för nöttårta:

Mal nötterna i en kvarn eller mixer. Vispa ägg, socker och bakpulver i en skål och rör till en jämn smet. Rör ner de malda nötterna.

Klä en rund form (22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten och baka kakan i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.

Ta ut kakan och låt den svalan lite. Ta av bakplåtspappret.

Rosta nötterna till dekorationen ca 10 minuter i 175 grader medan ugnen är varm. Gnid de varma nötterna i händerna så att det tunna bruna skalet lossnar.

Smält margarinet och rör ner florsocker, kakao och grädde. Rör om tills blandningen svalnat. Vispa äggvitan hård och rör sedan ner den i blandningen.

Bre över frostingen och dekorera med nötterna. Servera.

Detta recept på nöttårta är tillagt av Mårten den 27.10.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Nöttårta
Recept  >  Matrecept  >  Tårtor  >  Nöttårta