Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Osso buco

Osso buco

Osso buco

Servera förslagsvis med risotto.

rstid: Hela året
Personer: 6
Receptet r ej fettsnlt.
Trffar: 2113
Tipsa en vn
Skriv ut
Ingredienser:

Du behver fljande ingredienser till detta recept osso buco.

6 osso buco bitar (kalvlgg i fina skivor)
2 stor lkar
4 vitlksklyftor
4 mortter
sellerirot
4 stnger selleri
1 burk krossade tomater
1 burk tomatpur
4 dl vitvin (helst lite torr)
8 dl oxbuljong
Lite olivolja
Lite mjl
Salt och peppar

Gremolata:
1 knippe persilja
Skalet frn 1 citron.

Tillvgagngsstt fr osso buco:

Klipp kttet i kanterna p ngra stllen, s undgr du att det bjer sig vid stekning. Skala mortter, lk och selleriroten. Sklj selleristngerna. Hacka lken och vitlken. De andra grnsakerna skrs i sm bitar.

Hll lite olivolja i en stor gryta. Vnd kttbitarna i lite mjl och stek dem i den varma grytan eller i en stekpanna. Ta upp kttet och lgg det p en tallrik.

Lgg ner lken och vitlken i grytan och stek tills de ftt lite frg. Tillstt resterande grnsaker och lt steka med.

Hll i vitvin, tomatpur och krossade tomater i grytan. Lgg ner kttbitarna i grytan ovanp grnsakerna, det gr inget om kttet ligger lite ovanp varandra. Tillstt buljongen tills kttet r helt tckt.

Lt innehllet koka upp, snk vrmen och lt sjuda under lock i 3 timmar. Rr frsiktigt runt i grytan en gng emellan t men passa p att inte kttet smulas snder.

Gr gremolata genom att blanda finhackad persilja och rivet citronskal frn en citron.

Servera osso bucon med gremolata och frslagsvis risotto.


Detta recept p osso buco r tillagt av Cathrine den 23.03.2011.





Snd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera p vrt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Osso buco