Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Här serverat med gratinerat mos och rivna morötter.

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2305
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept oxfilé i ugn.

1 stor eller 2 små oxfiléer (eller fläskfilé)
250 gram champinjoner
1 burk sparris (i bitar)
1 liten burk koncentrerad tomatpuré
1 1/2 deciliter vispgrädde
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för oxfilé i ugn:

Skär köttet i små biffar och stek dessa i stekpannan några minuter. Härefter läggs köttet i ett ugnsfast fat. Champinjonerna delas och steks sedan i stekpannan, lägg de stekta champinjonerna ovanpå köttet tillsammans med sparrisen. Häll ca 1 ½ dl av sparrissaften i stekpannan tillsammans med grädden och tomatpurén, låt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och ställ in hela fatet i ugnen på 200 grader i ca ½ timme (täck med folié).

Bra rätt att servera då man får gäster, den kan förberedas på förmiddagen för att sedan sättas in i ugnen ½ innan den ska serveras. Kan serveras med bröd, ris eller potatis.



Detta recept på oxfilé i ugn är tillagt av Cathrine den 25.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kött  >  Oxfilé  >  Oxfilé i ugn