oxfile med portvinssås

oxfile med portvinssås

Här serverat med ugnsbakade rotfrukter.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1932
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept oxfile med portvinssås.

800 gram oxfilé (eller ev. flankstek)
80 gram smör
2 stjälkar timjan
1 stjälk rosmarin
Salt och peppar

Portvinssås:
4 deciliter oxfond
100 gram chalottenlök
1 deciliter portvin
½ deciliter balsamico ättika
40 gram smör
Lite salt

Tillvägagångssätt för oxfile med portvinssås:

Skär köttet i 4 bitar. Stek i smör på hög värme. Krydda med timjan, rosmarin, salt och peppar. Tag av stekpannan från plattan och låt köttet ligga och dra lite. Stektid efter smak.

Portvinssåsen:
Hacka löken och bryn i smör i en gryta. Tillsätt balsamicon och låt det koka tills det endast är ¾ av den ursprungliga vätskan kvar. Tillsätt härefter portvinet och låt det koka ner. Häll i fonden och koka såsen tills den har en passande konsistens. Sila ner såsen i en skål och tillsätt lite salt.


Detta recept på oxfile med portvinssås är tillagt av Cathrine den 05.01.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Kött  >  Oxfilé  >  oxfile med portvinssås