Oxstek

Oxstek

Härlig söndagsmiddag.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1607
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept oxstek.

6-8 lökar
Salt och peppar
1 kg oxstek
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
1,5 dl köttbuljong
4 morötter
1 tsk basilika
Smör
0,5 dl rödvin

Tillvägagångssätt för oxstek:

Gnid in köttet med vitlök, basilika, salt och peppar. Skala lök och morötter. Dela morötterna i mindre bitar. Stek oxsteken på alla sidor i en gryta med smör. Stick en köttermometer i steken. Häll i rödvinet och 1/3 av buljongen. Låt puttra under lock på svag värme i cirka 20 minuter. Tillsätt lök och morötter och låt steka under lock tills termometern visar 60 grader. Ta upp köttet och lägg det i aluminiumfolie i cirka 10 minuter. Häll resterande mängd buljong i grytan. Smaka av med salt, peppar och persilja. Skär oxsteken i skivor och servera med potatis och såsen från grytan.

Detta recept på oxstek är tillagt av Mårten den 07.06.2009.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fransk mat  >  Oxstek