OxstekIngredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept oxstek.
Tillvägagångssätt för oxstek:Gnid in köttet med vitlök, basilika, salt och peppar. Skala lök och morötter. Dela morötterna i mindre bitar. Stek oxsteken på alla sidor i en gryta med smör. Stick en köttermometer i steken. Häll i rödvinet och 1/3 av buljongen. Låt puttra under lock på svag värme i cirka 20 minuter. Tillsätt lök och morötter och låt steka under lock tills termometern visar 60 grader. Ta upp köttet och lägg det i aluminiumfolie i cirka 10 minuter. Häll resterande mängd buljong i grytan. Smaka av med salt, peppar och persilja. Skär oxsteken i skivor och servera med potatis och såsen från grytan. Sänd in dina egna recept |
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev:
62.842 prenumeranter.
|