Paella med kyckling

Paella med kyckling

Läcker paella med ett glas rödvin.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1607
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept paella med kyckling.

500 g kyckling
2 lök
4 vitlök
1 msk olja
400 g risottoris
2 dl torrt vitt vin
1 gul paprika
1 rød paprika
2 l varm hönsbuljong
½ g saffran
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk peppar
100 g chorizo
150 g räkor
300 – 500 g blåmusslor
Färsk persilja

Tillvägagångssätt för paella med kyckling:

Skala och hacka lök och vitlök. Värm upp oljan i en djup stekpanna och tillsätt löken, låt steka i några min. Ha i risottoris och saffran. Efter några minuter tillsätts vinet lite åt gången (riset ska hinna ta upp vätskan innan en ny omgång vätska hälls i). Gör detsamma med buljongen som med vinet.

Dela kycklingen och paprikan i mindre bitar. Skiva chorizon. Stek kycklingen i en stekpanna och tillsätt paprikan och chorizon då kycklingen börjar bli genomstekt. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Häll ner blandningen i riset.

Undersök om blåmusslorna lever genom att banka på skalet, om de sluter sig så lever de. Sortera bort de döda musslorna. Skölj blåmusslorna ordentligt och lägg ner dem i paellan. Häll även i de skalade räkorna i paellan.

Låt paellan stå på medelvärme under lock i 10-15 min. Då blåmusslorna har öppnat sig så är rätten klar till att servera.

Dekorera med persilja och servera gärna med ett glas rött spanskt vin.



Detta recept på paella med kyckling är tillagt av Cathrine den 04.10.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Spansk mat  >  Paella med kyckling