Paprikasoppa

Paprikasoppa

Läcker och fettsnål paprikasoppa.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1363
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept paprikasoppa.

6 St. Gula eller röda paprikor
1 Rödlök
2 Potatisar
3/4 Liter Hönsbuljong
1 Kvist Timjan
1 Vitlöksklyfta
1 Lagerblad
Salt
Peppar

Tillvägagångssätt för paprikasoppa:

Skär paprikan och löken i tärningar. Riv potatisarna på den grova sidan av rivjärnet. Stoppa ner grönsakerna och buljongen i en gryta och låt koka i ca 30 min, tills paprikorna är mycket mjuka. Blenda soppan i en mixer eller med hjälp av en stavmixer och häll tillbaka den i grytan. Bind samman vitlöken, timjankvisten och lagerbladet med ett bomullssnöre och lägg ned i soppan. Låt soppan koka i ca 15 min, utan lock. Ta upp de sammanbundna kryddorna och smaka av soppan med salt och peppar.
Servera soppan med bröd.

Soppan kan frysas och har en hållbarhet på 6 mån vid -18 grader.


Detta recept på paprikasoppa är tillagt av Cathrine den 03.03.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Soppor  >  Paprikasoppa