Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Fettsnål Pasta Bolognese

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1076
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept pasta bolognese.

400 g nötfärs
100g rökt griskött i tärningar
3 tärnade rödlökar
3 pressade vitlöksklyftor
3 stjälkar riven selleri
2 burkar krossade eller hela tomater
4 dl rödvin
Riven muskotnöt
Oregano, riven eller färsk
2 lagerblad
Salt och peppar
1 glas mjölk

Tillvägagångssätt för pasta bolognese:

Stek lök och vitlök på hög värme. Tillsätt tärnat griskött, morötter och selleri. Värm upp och tillsätt därefter nötfärsen. Bryn tills nötfärsen fått färg. Krydda och tillsätt därefter tomatkross och rödvin.

Låt grytan puttra i minst en timme – gärna 4-5 timmar på mycket svag värme. Om rätten blir för torr så kan man eventuellt tillsätta lite mjölk. Strax före servering tillsätts ett glas mjölk som får koka med ett par minuter. Glöm inte att smaka av.

Servera tillsammans med pasta. Dekorera gärna med riven ost.


Detta recept på pasta bolognese är tillagt av Mårten den 14.09.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Pasta Bolognese