Persisk soppa

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1536
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept persisk soppa.

150g kikärtor
2 msk vetemjöl
1,5 dl grädde (13%)
½ liter naturell yoghurt
4-5 vårlökar i ringar
2 msk korianderblad

Köttbullar:
250g nötfärs
1 finhackad lök
½ tsk spiskummin
Salt och peppar
1L grönsaksbuljong
1 dl ris

Tillvägagångssätt för persisk soppa:

Blanda köttfärs, lök, spiskummin, salt och peppar i en skål. Rör om och forma sedan ca 15 köttbullar. Häll buljongen i en gryta och koka upp. Lägg köttbullarna i buljongen och koka dem under lock ca 5 minuter. Ta upp köttbullarna. Häll ner riset i buljongen och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Rör samman mjöl och 2 msk grädde. Tillsätt sedan resten av grädden samt yoghurten. Häll i youghurt-blandningen, köttbullarna, kikärtorna i buljongen. Koka upp och låt soppan koka på jämn värme under omrörning i ca 2 minuter. Smaka av. Servera med hackade korianderblad och ett nybakt bröd.

Energi: 10760 kJ
Kolhydrater: 52%
Fett: 25%
Proteiner: 23%


Detta recept på persisk soppa är tillagt av Mårten den 16.12.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Persisk soppa
Recept  >  Matrecept  >  Soppor  >  Persisk soppa