Petit choux (vattenbakelser)

Petit choux (vattenbakelser)

Petit choux kan fyllas med precis det man är sugen på.

Årstid: Hela året
Personer: 30
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3624
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept petit choux (vattenbakelser).

40 gram margarin eller smör
2 ägg
1,4 dl vatten
1 dl vetemjöl

Till dekoration:
Dill eller persilja

Förslag på 2 olika fyllningar:
4 skivor rökt skinka (hackad)
2,5 dl smält ost
2 nävar persilja
4,5 msk senap

3,5 msk finhackad lök
2 dl crème fraiche
4 msk kaviar

Tillvägagångssätt för petit choux (vattenbakelser):

Blanda alla ingredienser till den fyllningen du vill ha.

Häll ner vattnet och matfettet i en gryta och koka upp. Tillsätt vetemjölet och vispa snabbt ihop det till en smet innan det fastnar i grytan. Ta av grytan från värmen och låt mjölblandningen svalna. Rör i äggen ett i taget.

Dela upp degen i 30 lika stora bitar och forma varje del till en liten boll. Lägg bollarna på en bakplåt och ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 min. Öppna inte ugnsluckan under bakningen, då riskerar du att de faller samman. Ta ut de färdiga petit chouxerna ur ugnen och låt dem svalna något. Gör ett litet hål i dem och lägg i fyllningen.

Innan servering strös lite persilja på toppen.

Petit chouxerna kan även användas som dessert, fyll dem med bär och grädde eller en läcker chokladkräm.



Detta recept på petit choux (vattenbakelser) är tillagt av Cathrine den 29.03.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Petit choux (vattenbakelser)