Pölsehorn

Pölsehorn

Pölsehorn kan t.ex. serveras med ketchup, sennap eller dressing.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 10032
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept pölsehorn.

16 korvar
½ tsk. salt
50 gram jäst
375 gram mjöl
2 dl. mjölk

Tillvägagångssätt för pölsehorn:

Dela korvarna i halvor med en kniv.
Rör ut jästen i kall mjölk och blanda ner mjölet tillsammans med saltet. Arbeta igenom degen väl och dela den sedan i 4 lika stora delar. Forma varje del till en liten bulle. Bullarna kavlas ut till en cirkel och delas upp i 8 trekanter vardera. Rulla in varje korvbit i en trekant och låt de jäsa i 20 min. Pensla med ägg eller vatten och bakas sedan i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Använd inte varmluftsugn.



Detta recept på pölsehorn är tillagt av Cathrine den 03.03.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Pölsehorn