Pölsehorn
Pölsehorn kan t.ex. serveras med ketchup, sennap eller dressing.
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 10032
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept pölsehorn.
16 korvar
½ tsk. salt
50 gram jäst
375 gram mjöl
2 dl. mjölk
Tillvägagångssätt för pölsehorn:
Dela korvarna i halvor med en kniv.
Rör ut jästen i kall mjölk och blanda ner mjölet tillsammans med saltet. Arbeta igenom degen väl och dela den sedan i 4 lika stora delar. Forma varje del till en liten bulle. Bullarna kavlas ut till en cirkel och delas upp i 8 trekanter vardera. Rulla in varje korvbit i en trekant och låt de jäsa i 20 min. Pensla med ägg eller vatten och bakas sedan i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Använd inte varmluftsugn.
Detta recept på pölsehorn är tillagt av Cathrine den 03.03.2010.
Sänd in dina egna recept