Rabarberkräm

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 844
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept rabarberkräm.

6 dl Rabarber
4,5 dl Vatten
1-1,5 dl Socker
2-2,5 msk potatismjöl

1 ekologisk Citron (delad i 4 bitar) och kanel (efter smak)
eller
1 Vaniljstång

Tillvägagångssätt för rabarberkräm:

Gör rent rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg ner bitarna i en kastrull med vatten. Tillsätt citronen och kanelen eller vaniljstången uppskuren på längs. Koka upp blandningen och låt koka tills rabarbern är helt mjuk och grötaktig.

Fiska upp citronskivorna/vaniljstången.

Tillsätt önskad mängd socker och red sedan krämen med potatismjöl upplöst i vatten tills krämen har önskad konsistens.

Servera krämen med mjölk eller grädde.


Detta recept på rabarberkräm är tillagt av Cathrine den 25.04.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Rabarberkräm
Recept  >  Matrecept  >  Frukt och grönt  >  Rabarberkräm