Rabarbersorbet

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1532
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept rabarbersorbet.

4 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1 kg rabarber
200g socker (pärlsocker)

Tillvägagångssätt för rabarbersorbet:

Dela rabarberna i mindre bitar och låt dem koka i 3 dl vatten. Ta ur rabarberna och låt saften svalna. Häll 1 dl vatten, socker och vaniljsocker i en gryta och kok samman det till lag. Låt lagen svala och blanda sedan lagen med rabarbersaften. Häll alltsammans i en form och ställ in formen i frysen. Där ska den stå ca 3 timmar innan den kan serveras. Glöm inte att röra om då och då.

Detta recept på rabarbersorbet är tillagt av Mårten den 27.10.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Rabarbersorbet
Recept  >  Matrecept  >  Desserter  >  Glass  >  Rabarbersorbet