Rabarbertårta

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1926
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept rabarbertårta.

3 dl vatten
150 g socker
650 g rabarber
1 vaniljstång

Deg:
175 g smör
175 s ocker
3 ägg
25 g maizena
180 g mjöl
1 tsk bakpulver

FROMAGE:
3 ägg
150 g socker
2 1/2 dl naturell yoghurt
5 gelatinblad
1/2 dl kokande vatten

Rabarbergelé:
5 dl saft från rabarberna
7 st gelatinblad

Tillvägagångssätt för rabarbertårta:

Skiva rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Koka upp vatten, socker och den uppskurna vaniljstången. Lägg i rabarberbitarna och låt koka i 5-6 min. Sila ner saften i en skål, både saften och rabarber ska användas.

Blanda smör och socker ordentligt. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt maizena och den avkylda rabarbern. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner detta i smeten. Häll ner smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Plåten ska vara ca 30x36 cm. Baka kakan näst längst ner i ugnen på 190 grader i 20-25 min. Låt kyla ner.

Fromage:
Vispa ägg och socker luftigt och blanda sedan ner yoghurten. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, då de är helt mjuka tas de upp ur vattnet och droppas av. Häll kokande vatten över gelatinbladen och rör tills de smält. Rör ner gelatinet i yoghurtblandningen. Låt kyla ner något. Då man kan se spår efter skeden i massan så är det dags att breda ut den jämnt över den kalla rabarberkakebottnen. Ställ kakan kallt.

Rabarbergelé:
Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten till de är helt mjuka. Värm upp rabarbersaften och lägg i gelatinbladen. Rör tills de smält helt. Låt svalna. När gelén börjar stelna hälls den över kakan. Ställ kallt till kakan stelnat helt.


Klar till servering.


Detta recept på rabarbertårta är tillagt av Cathrine den 29.03.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Rabarbertårta
Recept  >  Matrecept  >  Tårtor  >  Rabarbertårta