Rårakor

Rårakor

Gott med fläsk och lingonsylt.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2622
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept rårakor.

5 potatisar
1,5 msk olja
2 msk smör
Salt och peppar
Evt persilja till dekoration

Tillvägagångssätt för rårakor:

1. Skala potatisarna och riv dem grovt. Värm upp smör och olja i en stekpanna.

2. Fördela de rivna potatisarna jämt på stekpannan när den blivit varm. Stek potatiskakan på medelhög värme tills den fått en fin yta (cirka fem minuter.)

3.Vänd upp rårakan på ett grytlock, och tillsätt ytterligare smör och olivolja i stekpannan. Låt sedan rårakan glida ner i stekpannan med den ostekta sidan nedåt. Krydda. Stek i ytterligare fem minuter tills den fått fin färg.

Detta recept på rårakor är tillagt av Mårten den 03.05.2009.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Vegetarisk mat  >  Rårakor