Crépes

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2571
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept crépes.

1 liter (500g) bovetemjöl
lite salt
Vatten
Smör att steka i

Fyllning:
200g skalade räkor
2 lökar
3 pressade vitlöksklyftor
2 tomater
½ grön paprika
½ röd paprika
Timjan
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 msk persilja

Tillvägagångssätt för crépes:

Crepes: Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt kallt vatten till dess att du får en tjock men jämn smet. Täck över smeten med gladpack och låt stå i kylskåpet 24 timmar. Nästa dag tillsättes ytterligare vatten tills smetens konsistens liknar vanliga pannkakors. Stek crepen precis som pannkakor, dvs i en stekpanna med smör

Fyllning: stek hackad lök, vitlök, hackad paprika, tomatkött och timjan i olivolja. Salt och peppra. Tag av grytan från värmen och vänd ner räkorna.

Fördela fyllningen på crepesen och vik, alternativt rulla, ihop dem. Kan eventuellt gratineras i ugn tillsammans med riven ost.


Detta recept på crépes är tillagt av Mårten den 22.11.2007.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Crépes
Recept  >  Matrecept  >  Fransk mat  >  Crépes