Recept på maki

Dekorativ sushi.
Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 1856

Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept recept på maki.
4 ark nori (tångplattor)
250 g sushiris
1 tsk salt
2-3 msk japansk risvinäger
Ev. 2 tsk socker och 1 tsk salt
Bambumatta
Fyllning:
50-75 g färsk tonfisk i strimlor (ska ha varit fryst i minst 24 timmar innan användning)
½ gurka skuren i stänger
1 avokado
Tillbehör:
wasabi
Syltad ingefära
Soja
Tillvägagångssätt för recept på maki:
Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Medan riset kokar kan man förbereda fyllningen.
När riset är klart kyls det ner på en tallrik eller liknande. Blanda härefter riset med risvinäger och ev. salt och socker för att få lite extra smak.
Skär avokadon, gurkan och tonfisken i strimlor.
Lägg en tångplatta på bambumattan och pressa riset ner på plattan så att det täcker hela plattan, undantaget de två översta centimetrarna som används till att klistra samman rullen med. Använd fuktade händer när du hanterar riset så går det lättare.
Lägg en stång avokado, en gurka och en tonfisk på längs över de 2 nedersta centimetrarna av riset. Med hjälp av bambumattan rullas noriplattan samman. Fukta de 2 sista centimetrarna med vatten och pressa ned på rullen så det sitter fast.
Skär rullen i 6-8 mindre bitar med en skarp kniv.
Gör tre rullar mer på samma sätt som ovan.
Servera med wasabi, syltad ingefära och soja
Detta recept på recept på maki är tillagt av Cathrine den 12.11.2010.
Sänd in dina egna recept