Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Ris à la Malta

Ris à la Malta

Ris à la Malta

Här serverat med körsbärssås.

rstid: Hela året
Personer: 6
Receptet r fettsnlt.
Trffar: 2041
Tipsa en vn
Skriv ut
Ingredienser:

Du behver fljande ingredienser till detta recept ris à la malta.

1 dl. grtris
2 dl. vatten
8 dl. minimjlk
tsk. salt
1 vaniljstng
Stningsmedel
6 dl fil
3 gelatinblad

Tillvgagngsstt fr ris à la malta:


Skr upp vaniljstngen och lgg ner den i en gryta tillsammans med vatten och salt. Koka upp.

Lgg ner grtriset i vattnet och lt koka under lock i ca.10 min.

Hll i mjlken och lt koka i ytterligare 30 min p svag vrme.

Lt grten svalna och tillstt s stningsmedel i nskad mngd.

Lgg gelatinbladen i blt tills de r helt mjuka och smlt dem sedan i en gryta.

Rr ner de smlta gelatinbladen i grten.

Tillsist blandas filen ner i grtblandningen.


Servera ris la maltan med varm saftss. Om du vill kan du rra ner clementinklyftor eller apelsinklyftor i ris la maltan.



Detta recept p ris à la malta r tillagt av Cathrine den 12.11.2010.





Snd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera p vrt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Säsongsmat  >  Julmat  >  Ris à la Malta