Risotto med champinjoner och spenat

Risotto med champinjoner och spenat

En spännande risotto.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1796
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept risotto med champinjoner och spenat.

300 gram risottoris.
8 dl grönsaks-, höns- eller oxbuljong
1 msk olivolja
1 msk smör
1 lök
1 vitlöksklyfta
4 dl vitvin eller vermouth
150 gram spenat
6 champinjoner
Ev. lite persilja
25 gram smör
75 gram riven parmesan
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för risotto med champinjoner och spenat:

Hacka lök och vitlök och stek i lite olja blandat med smör i en gryta (det ska inte ta färg). Tillsätt riset och låt det steka med i en minut så det blir blankt.

Häll i vitvin/vermouth och låt koka tills all vätskan försvunnit. Tillsätt buljongen lite åt gången och låt hela tiden riset absorbera buljongen innan det tillsätts mer.

Skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till risotton tillsammans med spenaten och ev. persilja.

Ta grytan från värmen och häll i parmesanosten, smöret, salt och peppar. Rör runt ordentligt och låt risotton dra sig ett par minuter innan servering.


Detta recept på risotto med champinjoner och spenat är tillagt av Cathrine den 26.05.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Italiensk mat  >  Risotto med champinjoner och spenat