Rödbetsbröd

Rödbetsbröd

receptet ger 2 fina bröd.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1869
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept rödbetsbröd .

50 g jäst
1 mörk öl
3½ dl varmt vatten
1 msk honung
Vetemjöl efter behov
½ dl olja
2 små rödbetor
Lite färsk timjan
1 msk salt

Tillvägagångssätt för rödbetsbröd :

Skala och riv rödbetorna.

Blanda öl och vatten i en stor skål. Smula ner jästen i vätskan. Tillsätt honungen. Blanda i vetemjöl, lite i taget tills degen släpper bunken. Rör i rödbetorna, oljan, salt och timjan. Ta degen ur bunken och älta den ordentligt.

Låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme. Forma degen till 2 limpor och låt dem häva i ytterligare 30 min.

Snitta bröden med en kniv på ytan och häll sedan på timjan och havssalt.

Baka bröden i ugnen på 200 grader i 25 min.



Detta recept på rödbetsbröd är tillagt av Cathrine den 21.02.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Rödbetsbröd