Sacher

Sacher

Klassisk tårta med aprikoskräm.

Årstid: Hela året
Personer: 10
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1245
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept sacher.

Tårtbotten:
150 gram mörk choklad
6 ägg
125 gram osaltat smör
2 ½ deciliter florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ deciliter socker
2 deciliter mjöl

Fyllning:
170 gram aprikosmarmelad
½ dl vatten

Chokladglasyr:
250 gram mörk choklad
3 msk olja

Tillvägagångssätt för sacher:

Smält chokladen till tårtbottnen över ett vattenbad. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker i en skål tills blandningen är ljust vit. Tillsätt en äggula åt gången i smörblandningen och blanda väl. Rör ner den smälta chokladen. Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum (det ska i princip gå att vända bunken upp och ner utan att äggvitorna faller ur). Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten tills allt är väl blandat. Ha tillsist i mjölet lite åt gången. Smörj och mjöla en form (25 cm i diametern). Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen på 180 grader i 50-60 min, eller tills kakan är fast i mitten. Ta ut kakan och låt den stå i formen i 10 min innan den tas ur formen och läggs på ett galler för att svalna.

Dela försiktigt bottnen så du får två bottnar. Värm aprikosmarmeladen tillsammans med vattnet i en gryta och bred ut det jämnt över den ena bottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå som ett lock.

Smält chokladen till chokladkrämen över ett vattenbad och blanda i oljan. Låt glasyren svalna något, rör runt med jämna mellanrum. Fördela glasyren över hela kakan och ställ den till att stelna.

Dekorera ev. kakan med vit choklad.

Servera kakan med vispad grädde.



Detta recept på sacher är tillagt av Cathrine den 01.05.2012.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Tårtor  >  Sacher