Sashimi

Sashimi

Dekorativ maträtt för 2.

Årstid: Hela året
Personer: 2
Receptet är fettsnålt.
Träffar: 2083
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept sashimi .

Ca. 120 gram färsk lax
Ca. 120 gram färsk tonfisk
(säg till fiskehandlaren att fisken ska ha varit nedfryst då den ska användas till sushi).
1-2 msk sesamfrön (gärna en blandning av svarta och vita frön)
2 msk färsk ingefära
5 rädisor
1 knippe vårlök
1 avokado
¼ gurka
1 morot
1 lime
3 msk soja
Wasabi

Tillvägagångssätt för sashimi :

Skär rädisorna i tunna skivor och skär vårlöken i tunna strimlor på längs. Skala moroten dela den på mitten och skär de två bitarna i tunna strimlor på längs. Halvera gurkan och skrapa ur kärnorna. Skär de två gurkbitarna i tunna bitar på längs ev. med en skalare.

Skala ingefäran och skär den i mycket tunna skivor. Dela avokadon i två, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet med en sked. Skär avokadoköttet i tunna skivor och lägg upp skivorna på en rad på ett serveringsfat. Dela limen i två och pressa saften från den ena halcvan över avokadon så undgår du att den blir brun med en gång.

Anrätta de andra grönsakerna och ingefäran ovanpå avokadoskivorna.

Ta bort ev. skin från fisken. Skär laxen och tonfisken i rektangulära bitar som ör ca ½ cm tjocka, 2-3 cm långa och 2 cm breda. Anrätta laxbitarna på två rader, en på vardera sida om grönsakerna. Anrätta så tonfisken i två rader, en vid sidan av vardera laxrad.

Rosta sesamfröna i en torr panna (de ska inte bli bruna) och strö dessa över fiskbitarna.

Gör en dressing på soja och saften från den andra limehalvan.

Servera fisken med dressingen och wasabin.


Detta recept på sashimi är tillagt av Cathrine den 12.01.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Fisk  >  Sashimi