Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/63/154663/webbkokbok.se/public_html/connect.php on line 2 Semlor

Semlor

Semlor

Semlor, även kallat fettisdagsbulle.

rstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet r ej fettsnlt.
Trffar: 3274
Tipsa en vn
Skriv ut
Ingredienser:

Du behver fljande ingredienser till detta recept semlor.

125 g smr
5 dl mjlk
50 g jst
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
Lite salt
Ca. 15 dl vetemjl
gg till att pensla bullarna med

3-5 dl vispgrdde, beroende p hur mycket grdde man vill ha p sina bullar
Mandelmassa
Lite mjlk

Florsocker

Tillvgagngsstt fr semlor:

1. Smlt smret i en kastrull och hll i mjlken. Vrm upp tills spadet har fingertemperatur.

2. Smula ner jsten i en skl och hll degspadet ver. Rr runt tills all jst r upplst.

3. Tillstt socker, vaniljsocker, kardemumma och salt och rr runt tills det hela blandat sig.

4. Hll i vetemjlet lite i taget under omrrning. Tillstt s mycket vetemjl till degen att man kan lta degen utan att den klibbar fast i fingrarna. Stll degen till att jsa i 45 min under en bakduk.
5. Vlt ut degen p ett mjlat bord och knda den. Dela degen i ca 20 lika stora bitar och rulla vardera del till en bulle som lggs p en plt med bakpltspapper. Lt bullarna jsa under bakduk i 45 min.

6. Pensla bullarna med gg och stt in dem i ugnen p 200 grader i 12-15 min.

7. Ta ut bullarna och stll dem till att svalna.

8. Skr av toppen p bullarna och grp ur en del av innehllet i bullen (inte ur locket dock) och blanda detta med riven mandelmassa och lite mjlk. Fyll hlet du just gjort med mandelmassefyllningen.

9. Vispa grdden och lgg en klick p varje bulle. Lgg locket p toppen och pudra till sist med lite florsocker.



Detta recept p semlor r tillagt av Cathrine den 04.11.2010.





Snd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera p vrt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Semlor