Sherrymarinerad oxfilé

Sherrymarinerad oxfilé

Härliga skivor av marinerad oxfilé.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1242
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept sherrymarinerad oxfilé.

300 gram oxfilé
1 dl sherry (ev. vitvin)
1 dl soja
1 dl olja
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för sherrymarinerad oxfilé:

Blanda samman en marinad av sherry, soja, olja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet ligga och dra sig i marinaden i minst 2 timmar.

Tag upp köttet ur marinaden och stek det på alla sidor i en panna. Lägg den förstekta oxfilén i en ugnsfast form och håll i lite av marinaden i formen. Stick in en stektermometer i mitten av köttet och stek i ugnen tills köttet har önskad temperatur:

- 56 grader = rött
- 60 grader = medium
- 64 grader = genomstekt

Låt den färdigstekta oxfilén vila i 5 min innan den skäres i skivor och serveras.



Detta recept på sherrymarinerad oxfilé är tillagt av Cathrine den 12.01.2011.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Diverse  >  Sherrymarinerad oxfilé