Skaldjurspaj
Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 1734
Ingredienser:
Du behöver följande ingredienser till detta recept skaldjurspaj.
200 gram champinjoner
400 gram hummerstjärtar
300 gram räkor
3 msk smör
2 tsk curry
3 dl vitvin (ej sött)
2 dl grädde
2 msk mjöl
Salt och peppar
Deg:
5 dl mjöl
200 g smör
1 ½ msk grädde
1 ½ msk vatten
1 ägg
1 tsk salt
Tillvägagångssätt för skaldjurspaj:
Degen: Hacka smöret och blanda det med mjöl och salt. Rör samman vatten, grädde och ägg och blanda ner i mjölblandningen. Älta degen och ställ in den i kylskåpet.
Skiva champinjonerna och dela hummerstjärtarna i mindre bitar. Bryn hummerköttet och champinjonerna i hälften av smöret och krydda med curry. Tillsätt vinet och grädden och låt sjuda ett par min. Rör ner resten av smöret i mjölet och lägg ner blandningen i stekpannan. Tillsätt räkorna och låt kyla ner. Salta och peppra.
Dela pajdegen i två och tryck ut den ena hälften i en pajform (28-30 cm). Nagga degen med en gaffel och häll i fyllningen. Kavla ut resten av degen. Pensla kanten med ägg och lägg degen som ett lock över. Skär bort överflödig deg. Tryck ihop kanten med en gaffel. Pensla pajlocket med ägg och dekorera med den överblivna degen. Skär några hål i pajlocket.
Baka pajen i ugnen på 200 grader i 30 min.
Detta recept på skaldjurspaj är tillagt av Cathrine den 23.02.2012.
Sänd in dina egna recept