Skinkpaj

Årstid: Hela året
Personer: 4
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 2061
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept skinkpaj.

Pajdeg:
100 g margarin eller smör
3,5 dl vetemjöl (om man vill ha en nyttigare paj kan man byta ut 1,5 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl)
Ca ½ dl vatten

Fyllning:
3-4 dl valfri riven ost
3-3 ½ dl skinka i strimlor
3 ägg
3 dl mjölk
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för skinkpaj:

Blanda samman ingredienserna till pajdegen, tillsätt vattnet lite i taget. Ställ pajdegen i kylskåpet och låt den vila.

1.Vispa ägg och mjölk i en skål.

2.Lägg ner osten och skinkan i äggblandningen och rör runt.

3.Salta och peppra efter behag.

4.Tryck ut pajdegen i en form och nagga med en gaffel. Förgrädda pajdegen i ca
10 min, 200 grader.

5.Ta ut pajdegen och häll i äggstanningen. Ställ in pajen i ugnen i ytterligare ca 20 min, tills stanningen har stelnat helt.


Detta recept på skinkpaj är tillagt av Cathrine den 07.06.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Skinkpaj
Recept  >  Matrecept  >  Paj  >  Skinkpaj