Släta vetebullar

Släta vetebullar

Bullarna kan bakas utan kardemumma om man föredrar det.

Årstid: Hela året
Personer: N/A
Receptet är ej fettsnålt.
Träffar: 3458
Tipsa en vän
Skriv ut
Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept släta vetebullar.

500 g vetemjöl
75 g smält margarin
100 g jäst
2 dl mjölk
1 tsk salt
50 g socker
1 ägg
1 tsk kardemumma

Tillvägagångssätt för släta vetebullar:

Lös upp jästen i den kalla mjölken, häll i mjölet och sedan de övriga ingredienserna. Älta tills det är en sammanhängande, jämn deg.

Dela degen i två delar och forma varje del till en stor bulle, som läggs till att vila i 15 min. Rulla degarna till två ”korvar” och dela varje ”korv” i 15 lika stor delar, forma dessa till små bullar och lägg upp på en smord plåt. Låt nu bullarna jäsa under en kökshandduk i 20 min, på ett varmt ställe. Då bullarna jäst klart ställs de in mitt i ugnen på 200 grader i ca 12 min, detta tillsammans med en kopp vatten. Ugnen skall förvärmas.



Detta recept på släta vetebullar är tillagt av Cathrine den 09.04.2010.





Sänd in dina egna recept
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

62.842 prenumeranter.


Sitemap | RSS | Personupplysningar | Om Webbkokbok | © HEPHEY 2007 - 2012

Weboppskrifter
Recept  >  Matrecept  >  Baka  >  Bröd  >  Släta vetebullar